• Een goede nachtrust doet wonderen voor onze weerstand

Een goede nachtrust doet wonderen voor onze weerstand

Genoeg slapen is belangrijk voor onze weerstand. Als je slaapt maak je namelijk het hormoon cytokine aan, dat je wapent tegen infecties en ziektes. Onze biologische klok regelt dus niet alleen wanneer we slapen en wakker zijn, maar beïnvloedt ook onze vatbaarheid voor bacteriën en ziektes. Rust dus voldoende uit voor een sterkere weerstand.

Volgende 5 tips kunnen helpen om sneller in slaap te vallen.
  1. Drink geen cafeïnebevattende dranken kort voor het slapen gaan.
  2. Vermijd het gebruik van je smartphone voor het slapen gaan want het blauw licht houdt je lichaam wakker
  3. Gebruik de techniek ‘paradoxale intentie’ waarbij je probeert om, in plaats van je zorgen te maken om in slaap te vallen, uit alle macht wakker te blijven
  4. Ruil je snack in voor een smoothie met Griekse yoghurt en amandelmelk. Deze bevatten een heleboel voedingsstoffen zoals tryptofaan, calcium en magnesium die de slaap verbeteren.
  5. Werk op je ademhaling. Probeer langzamer te ademen en tel bij het uitademen van 100 tot 0. Terwijl je aftelt ben je bewust bezig met je ademhaling wat ontspannend kan werken.

Disclaimer

Auteursrecht en recht van de producent van een databank
Deze site is zowel een werk dat door het auteursrecht wordt beschermd, als een databank waarop Metagenics de auteursrechten en rechten van de producent bezit. De teksten, lay-out, tekeningen, foto's, films, grafieken en andere bestanddelen van deze site zijn door het auteursrecht beschermd. Elke kopie, adaptatie, wijziging, vertaling, arrangement, publieke mededeling, huur of andere exploitatievorm van het geheel of een deel van deze site, onder het even welke vorm en met om het even welke middelen, zoals elektronische, mechanische of andere middelen, is volstrekt verboden behalve ingeval van voorafgaandelijke en schriftelijke toestemming van Metagenics. De inhoud van de databank wordt beschermd door het sui generis recht die de producent toelaat om elke opvraging en/of hergebruik van het geheel of een deel van deze inhoud te verbieden. Om het even welke inbreuk op deze rechten kan strafrechtelijk of burgerrechtelijk vervolgd worden.

Merken en handelsnamen
De benamingen, logos en andere tekens die in deze site worden gebruikt, onder andere het logo en de naam Metagenics, zijn merken en/of handelsnamen die wettelijk beschermd zijn. Elk gebruik ervan of van gelijkaardige tekens is volstrekt verboden zonder het voorafgaandelijk en schriftelijk akkoord van Metagenics.

Aansprakelijkheid voor de inhoud
Metagenics besteedt de grootste zorg aan het ontwerp en de instandhouding van deze site. Metagenics kan echter niet de juistheid garanderen van de informatie die zich op deze site bevindt. De gebruiker dient er zich van bewust te zijn dat de informatie zonder voorafgaandelijke kennisgeving gewijzigd kan worden. Metagenics kan geenszins aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van deze site of voor het gebruik dat ervan kan worden gemaakt. Metagenics kan in geen enkel geval aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud en het bestaan van andere sites waarmee hyperlinks worden gelegd.
Sluiten Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer