• Groene thee positief effect op weerstand.

De gezonde kracht van groene thee

Een van de meest bekende dranken om je weerstand te verhogen is groene thee. Het is belangrijk dat je groene thee op de juiste manier trekt om optimaal te profiteren van de gezonde werking.
  • Stap 1: Breng water aan de kook.
  • Stap 2: Laat het water tien minuten afkoelen tot ca. 80 graden. Hiermee voorkom je dat de goede stoffen in groene thee verloren gaan.
  • Stap 3: Trek de groene thee 3-4 minuten.
Geen fan van groene thee? Onthoud dat groene thee in het begin misschien een beetje ‘wennen’ is. Je moet het een beetje leren drinken, net als koffie. Tegenwoordig zijn er heel wat alternatieven. De meeste fabrikanten hebben smaakvolle variaties op de pure groene thee, zoals groene thee met citroen of jasmijn. Vermijd in het begin heftige groene thee varianten zoals matcha groene thee of gunpowder thee.

Drink je liever ijsthee? Dan kan je eens een cold-brew-icetea maken. Dit is namelijk mogelijk de gezondste manier om groene thee te drinken, omdat de theeblaadjes niet verhit worden en daardoor al hun voedingsstoffen behouden.
  • Stap 1: Pak een (liefst glas) fles of karaf.
  • Stap 2: Gooi je favoriete thee er in.
  • Stap 3: Vul met koud (kraantjes)water
  • Stap 4: Laat 4 à 8 uur trekken. Idealiter ’s nachts.

Disclaimer

Auteursrecht en recht van de producent van een databank
Deze site is zowel een werk dat door het auteursrecht wordt beschermd, als een databank waarop Metagenics de auteursrechten en rechten van de producent bezit. De teksten, lay-out, tekeningen, foto's, films, grafieken en andere bestanddelen van deze site zijn door het auteursrecht beschermd. Elke kopie, adaptatie, wijziging, vertaling, arrangement, publieke mededeling, huur of andere exploitatievorm van het geheel of een deel van deze site, onder het even welke vorm en met om het even welke middelen, zoals elektronische, mechanische of andere middelen, is volstrekt verboden behalve ingeval van voorafgaandelijke en schriftelijke toestemming van Metagenics. De inhoud van de databank wordt beschermd door het sui generis recht die de producent toelaat om elke opvraging en/of hergebruik van het geheel of een deel van deze inhoud te verbieden. Om het even welke inbreuk op deze rechten kan strafrechtelijk of burgerrechtelijk vervolgd worden.

Merken en handelsnamen
De benamingen, logos en andere tekens die in deze site worden gebruikt, onder andere het logo en de naam Metagenics, zijn merken en/of handelsnamen die wettelijk beschermd zijn. Elk gebruik ervan of van gelijkaardige tekens is volstrekt verboden zonder het voorafgaandelijk en schriftelijk akkoord van Metagenics.

Aansprakelijkheid voor de inhoud
Metagenics besteedt de grootste zorg aan het ontwerp en de instandhouding van deze site. Metagenics kan echter niet de juistheid garanderen van de informatie die zich op deze site bevindt. De gebruiker dient er zich van bewust te zijn dat de informatie zonder voorafgaandelijke kennisgeving gewijzigd kan worden. Metagenics kan geenszins aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van deze site of voor het gebruik dat ervan kan worden gemaakt. Metagenics kan in geen enkel geval aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud en het bestaan van andere sites waarmee hyperlinks worden gelegd.
Sluiten Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer